Lemon, cottage cheese pancakes & Brown butter with almonds | Pancakes au fromage cottage, citron & Beurre brun aux amandes

Cottage cheese, really?! And yes, in fact it’s very good protein rich in calcium and she gives a fluffy, unique and satisfying taste to the pancakes. I suggest to make all the pancakes and frozen them after, it is so much easy that way. Try it you’re going to love it!

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Fromage cottage, vraiment?! Et oui, en fait c’est une très bonne protéine riche en calcium et en plus elle donne aux pancakes un côté moelleux et rassasiant unique. Je vous conseille de toute cuire les pancakes et de les congeler par la suite, c’est tellement pratique. Essayer le vous allez voir!  

Portion(s) : 10 – 12 pancakes
Time : 30 mins. | Temps: 30 mins.
INGREDIENTS:
Pancakes
1 cup cottage cheese, low in fat
3 big eggs
¼ cup milk (almond, normal or other)
Zest of a lemon and half juice
2 teaspoons vanilla or almond extract
1 cup whole-wheat flour
2 teaspoons baking powder
2 tablespoons brown sugar
Pinch of salt
Butter to cook

Brown butter with almonds (2 portions)
¼ cup sliced or slender almonds
2 tablespoons butter
2 tablespoons brown sugar

WHAT TO DO:

Pancakes
  1. In a blender, reduce in smooth puree the cottage cheese. Add the eggs, milk, zest of lemon and juice, vanilla extract and mix again for 30 seconds. Set aside.
  2. In a bowl, mix the flour, baking powder, brown sugar and the pinch of salt together. Stir well the wet ingredients to the dry with a whisk.
  3. With an ice cream scoop, pour 2 tablespoons of the pancake preparation for each of them in a lightly buttered pan. Repeat the same operation for each pancake and serve with the brown butter with almonds. * Preheat the oven at low temperature to conserve the pancakes already cooked.
Brown butter with almonds
  1. In a small saucepan, melt the butter and the brown sugar together. Add the almonds and cook 3 to 5 minutes at low intensity. Poor the brown butter on top of the pancakes and enjoy!
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INGRÉDIENTS:
Pancakes
1 tasse de fromage cottage faible en gras
3 gros œufs
¼ tasse de lait (amande, normal ou autre)
Le zeste d’un citron et la demie de son jus.
2 c. à thé d’extrait de vanille ou d’amande
1 tasse de farine de blé entier
2 c. à thé de poudre à pâte
2 c. à soupe de cassonade
Une pincée de sel
Beurre pour cuire

Beurre brun aux amandes (2 portions) 
¼ tasse d’amandes tranchées ou effilées
2 c. à soupe de beurre
2 c. à soupe de cassonade

CE QU’IL FAUT FAIRE :

Pancakes 
  1. Dans un blender, réduire en purée lisse le fromage cottage. Ajouter les œufs, le lait, le zeste et le jus de citron, l’extrait de vanille et mélanger à nouveau pour 30 secondes. Réserver.
  2. Dans un bol, mélanger la farine, la poudre à pâte, la cassonade et la pincée de sel ensemble. Puis, bien incorporer les ingrédients liquide au sec avec l’aide d’un fouet.
  3. Avec l’aide d’une cuillère à crème glacé, déposer 2 c. à soupe de préparation à pancake pour chacune d’elle dans une poêle légèrement beurrée. Répéter la même opération pour chaque pancake et servir avec le beurre brun aux amandes. *Préchauffer le four à basse température pour conserver les pancakes déjà prêtes.
Beurre brun aux amandes
  1. Dans un petit chaudron, faire fondre le beurre et la cassonade ensemble. Ajouter les amandes effilées et laisser cuire 3 à 5 minutes à basse température. Déposer sur les pancakes chaudes et déguster!
Recipe: Breakfast | Déjeuner 

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