Dates & Coconut square | Carré aux dattes & Coconut

This looks like a square with regular dates, but with the coconut is quite different. In addition, it is low in calorie, good for a little bit of sweetness!

Ceci ressemble à un carré aux dattes ordinaire, mais avec le coconut c’est tout à fait différent. De plus, il est faible en calorie, parfait pour se sucrer le bec !

Portion : 8
Time : 45 mins. | Temps : 45 mins. 
Ingredients :
2 cups Medjool dattes
¼ cup brown sugar
¼ cup water
½ cup coconut flour
¾ cup oatmeal
2 tablespoons wheat germ
3 tablespoons coconut
1/3 cup butter
3 tablespoons almond milk


What to do :
  1. Preheat the oven to 375°F.
  2. In a saucepot, bring dates, brown sugar, and water to boil. Reduce heat and simmer about 15 minutes. 
  3. During this time, mix all the other ingredients together in a bowl. Keep one tablespoon of coconut for the center.
  4. Press all the dry ingredients in a small pan covered with a parchment paper, grease with butter or other fat. Pour dates, add the tablespoon of coconut and cover with the remaining dry ingredients.  
  5. Bake for about 30 minutes.
.........................................................
Ingrédients :
2 tasses de dattes Medjool
¼ tasse de cassonade
¼ tasse d’eau
½ tasse de farine de coconut
¾ tasse de flocon d’avoine
2 c. à table de germe de blé
3 c. à table de coconut
1/3 tasse de beurre
3 c. à table de lait d’amande  
Ce qu’il faut faire :
  1. Préchauffer le four à 350°F. 
  2. Dans une casserole, portez les dattes, la cassonade et l’eau à ébullition. Baisser  le feu et laisser mijoter environ 15 minutes.
  3. Pendent ce temps,  mélanger tous les autres ingrédients dans un bol. Garder une c. à table de coconut pour le centre. 
  4. Presser la moitié des ingrédients secs dans un petit moule recouvert d’une feuille de papier parchemin, graisser avec du beurre ou autre gras. Verser les dattes,  ajouter la c. à table de coconut et couvrir avec les ingrédients secs restants.
  5. Cuire au four environ 30 minutes. 

Aucun commentaire: