Sausages meatballs & Sweet potato puree | Boulettes à la chair de saucisse & Purée de patate douce

Portion : 3 – 4 (16 – 18 Meatballs | Boulettes)
Time : 30 mins | Temps : 30 mins
Meat balls :
6 mild italian sausages
1 egg
½ package sliced white mushrooms 
½  chopped white onion
3 tablespoons white wine vinegar
½ cup fresh parsley
Puree :
3 small sweet potatoes or 2 big, cut into cube
2 parsnips cut into cube
1 carrot cut into cube
¼ cup skim milk (or other)
Salt and pepper.

What to do :

  1. Remove the white skin of the sausages and keep only the meat and put into a bowl. Add the egg and the pepper only, because there are already a lot of salt in the sausages. Mix well and shape into balls of a size of a golf ball.
  2. In a pot put the sweet potatoes, parsnips, carot and fill with water to the top of the vegetables. Bring to a broil and cook for 15 minutes.
  3. During this time, in a large pan, heat a tablespoon of canola oil and fry the meatballs on each side to get a beautiful coloration. Cook 2 to 3 minutes on each side.
  4. Set aside the meatballs in the pan and fry the onions and the mushrooms for 5 minutes. Add the parsley and the white wine vinegar, stir gently and cook on low heat.
  5. Drain the vegetables and put them directly in the same pot. With a hand masher, mash the vegetables, add the milk, season to taste.
    Serve the puree below the meatballs and enjoy !
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Boulettes :
6 saucisses italiennes douces
1 œuf 
½ casseau de champignons blancs, tranchés
½ oignon blanc, haché 
3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
½ tasse de persil frais
Purée:
3 petites patates douces ou 2 grosses coupées en cube
2 panais coupé en cubes
1 carotte coupé en cube
¼ tasse de lait écrémé (ou autre) 
Sel  et poivre 

Ce qu’il faut faire :
  1. Retirer la pellicule blanche des saucisses et garder seulement la chair dans un bol. Ajouter l’œuf et poivrer seulement, car il y a beaucoup de sel dans les saucisses. Bien mélanger et façonner des boulettes d’une grosseur d’une balle de golf.
  2. Dans un chaudron mettre les patates douces, le panais, la carotte et remplir d’eau jusqu’au dessus des légumes. Porter à ébullition et cuire pendant 15 minutes.
  3. Pendant ce temps, dans une grande poêle, chauffer une cuillère à soupe d’huile de canola et faire revenir les boulettes de chaque côté pour obtenir une belle coloration. Cuire de 2 à 3 minutes de chaque côté. 
  4. Mettre de côté les boulettes dans la poêle et faire revenir l’oignon et les champignons pendant 5 minutes. Ajouter le persil et le vinaigre de vin blanc, mélanger délicatement et cuire à feu doux.
  5. Égoutter les légumes et les remettre directement dans le même chaudron. Réduire en purée avec un pilon à main, ajouter le lait et assaisonner au goût.
    Servir la purée en dessous des boulettes et déguster ! 

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