Time : 20
minutes | Temps : 20 minutes
Ingredients :
1
banana
1
egg or 2 white eggs
½
cup oatmeal
1
teaspoon baking powder
1
teaspoon cinnamon
½
cup greek vanilla yogurt
1
to 2 tablespoon skim milk (or other)
Canola
oil or coconut Pam for cooking.
Fresh
fruit for garnish
What to do :
- Heat the oven to the minimum, about 170°F.
- In a bowl, mash the banana, add the egg and mix well.In a food processor, dissolve in powder the ½ cup oatmeal, add the baking powder and mix well.
- Add the dry ingredients to the mash banana, stir all together and add the cinnamon. Note : If the mixture is too dry, add it a little bit of milk.
- In a pan, heat a teaspoon of oil of a pray of Pam. Take ¼ cup of the mixture and cook 2 to 3 minutes before turning the pancake. Repeat the same thing for each pancake. Put the pancakes in the oven as all be cook.
To serve, I put a small amount of yogurt between each pancake and I garnish with fresh fruits on top. For people who have a sweet tooth, you can add a little bit of maple syrup, it’s delicious !
...................................................
Ingrédients :
Ingrédients :
1
banane
1
œuf ou 2 blancs d’œuf
½
tasse de flocon d’avoine
1
c. à thé de poudre à pâte
1
c. à thé de cannelle
½
tasse de yogourt grec à la vanille
1
à 2 c. à soupe de lait écrémé (ou autre)
Huile
de canola ou Pam à l’huile de coconut pour cuire
Fruis
frais pour garnir
Ce qu’il faut
faire :
- Réchauffer le four au minimum, environ 170°F.
- Dans un bol réduire en purée la banane, ajouter l’œuf et bien mélanger.
- Dans un petit robot culinaire, dissoudre en poudre ½ tasse de gruau, ajouter la poudre à pâte et bien mélanger.
- Ajouter les ingrédients secs dans la purée de banane, incorporer le tout et y ajouter la cannelle. Note : Si jamais le mélange est trop sec, ajouter un peu de lait.
- Dans une poêle, chauffer 1 c. à thé d’huile ou un pray de Pam. Prener un ¼ de tasse du mélange et cuire 2 à 3 minutes avant de retourner la pancake. Répéter l’opération pour chaque pancake. Mettre les pancakes au four au fur et à mesure de toutes les cuire.
Aucun commentaire:
Publier un commentaire